Επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον πραγματοποιεί ο Ματέο Σαλβίνι με την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και κυρίως του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης.

Το ηγετικό στέλεχος της Λέγκα είχε συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μαϊκ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με τον οποίο, όπως έγινε γνωστό, έχουν τις ίδιες ανησυχίες αναφορικά με τα θέματα της Κίνας και του Ιράν που κυριάρχησαν στις μεταξύ τους συζητήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να είμαστε κοντά και να ενισχύουμε την ανάπτυξη των ιταλικών εταιρειών στον κόσμο δεν είναι απλά δικαίωμά μας, αλλά για την ακρίβεια είναι καθήκον μας. Όμως το να ελέγξουμε ότι δεν υπάρχουν εισβολές από χώρες που δεν είναι δημοκρατικές σε δομές και θεμελιώδεις υποδομές, και αναφέρομαι στην τεχνολογία, την επικοινωνία, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, είναι κάτι πολύ σπουδαίο», είπε αρχικά ο Σαλβίνι.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε: «Υπάρχει επίσης αυτές τις μέρες σε εξέλιξη μια νομοθετική παρέμβαση στο ιταλικό κοινοβούλιο που προβλέπει ότι η εθνική ασφάλεια προηγείται έναντι οποιουδήποτε οικονομικού λόγου και γι’ αυτό συμμερίζομαι τις αμερικανικές ανησυχίες τόσο στην Κίνα όσο και στο Ιράν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης