Η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων ξεκίνησαν με καθυστέρηση δύο ωρών τις συζητήσεις τους για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Θεωρείται βέβαιη η παράταση του σκληρού lockdown έως τις 31 Ιανουαρίου. Η εστίαση και το λιανικό εμπόριο πιθανότατα θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν, ενώ αναμένεται να συζητηθεί η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών επαφής. Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη ανάγκη για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης θα συζητηθεί ο περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας στα hotspots κρουσμάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η καγκελαρία θα πιέσει γι’ αυτό. Εάν ληφθεί σχετική απόφαση τότε θα επιτρέπεται στους πολίτες να απομακρύνονται από το σπίτι τους μόνο εντός συγκεκριμένης ακτίνας. Υπάρχει ήδη ένας ανάλογος κανονισμός στην Σαξονία.

Η συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων επρόκειτο να ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της ανάγκης για περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των κρατιδίων.

Πηγές: de.reuters, Deutschlandfunk, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης