Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και την επιστροφή του στη Ρώμη από τις Βρυξέλλες, συνάντησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Κόντε ενημέρωσε λεπτομερώς τον Ματαρέλα για τη μακρά διαπραγμάτευση επί του Ταμείου Ανάκαμψης και για την τελική έκβασή της, την οποία θεωρεί ιδιαίτερα θετική για την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δε Ιταλός πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της Συνόδου, η οποία θεωρεί πως ενισχύει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβάλλει στην δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, χάρη στις οποίες η Ιταλία να μπορέσει να ετοιμάσει, σύντομα, ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα συγκεκριμένων δράσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «με 209, συνολικά, δισεκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνησή του έχει τη δυνατότητα να δώσει μια νέα, σημαντική ώθηση στη χώρα και να αλλάξει το όλο πρόσωπο της Ιταλίας». Ο Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε παράλληλα ότι «τώρα η Ιταλία πρέπει να τρέξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης