Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ,ο κ.Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τον κ.Τίλερσον για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ και την περιοχή, καθώς και «για τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαδικασία υπέρβασης των διαφορών με την Ελλάδα γύρω από το όνομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ν.Ντιμιτρόφ, στη συνάντηση ανέφερε ότι η χώρα του είναι φίλη και εταίρος των ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια των ΗΠΑ και με την υποστήριξη των ευρωπαίων συμμάχων, η χώρα του θα γίνει σύντομα μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ, ο Ντιμιτρόφ τόνισε πως η κυβέρνηση θέλει να οικοδομήσει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και να ενισχύσει το κράτος δικαίου, προκειμένου να γίνει η χώρα «επιθυμητό πλήρες μέλος της ευρωατλαντικής κοινότητας».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αποτελέσει επιτυχές παράδειγμα για την περιοχή. Σημείωσε, ακόμα, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν θετικό ρόλο για τη σταθερότητα και την πρόοδο στην περιοχή και να αναζητούν τρόπους να συμβάλλουν σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ.Τίλερσον εξέφρασε υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις και κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να δώσει βάρος στην υλοποίησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης