Ένας εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, όμως ούτε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ούτε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν μολυνθεί.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον SARS-CoV-2, αφού διαπιστώθηκε ότι ένας στρατιωτικός που εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο έχει μολυνθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο στρατιωτικός αυτός εργάζεται στον Λευκό Οίκο ως προσωπικός θαλαμηπόλος του προέδρου Τραμπ.

Ο θαλαμηπόλος είναι στρατιωτικός που υπηρετεί στο πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Γενικότερα οι θαλαμηπόλοι ανήκουν σε στρατιωτικές μονάδες – ελίτ οι οποίες παραδοσιακά υπηρετούν στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ ήταν αναστατωμένος όταν ενημερώθηκε την Τετάρτη ότι ο υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, δήλωσε πηγή που επικαλείται το CNN. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος δοκιμάστηκε ξανά από τον γιατρό του Λευκού Οίκου.

Η επίσημη ανακοίνωση

Υπάρχει επίσης σχετική δήλωση του Λευκού Οίκου που επιβεβαιώνει το περιστατικό:
«Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι μέλος της στρατιωτικής δομής των ΗΠΑ ο οποίος εργάζεται στον Λευκό Οίκο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό» δήλωσε ο βοηθός γραμματέας τύπου του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλει.

Από την πρώτη στιγμή ο πρέδρος και ο αντιπρόεδρος ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον covid-19. Αυτό συνέβη την Τετάρτη το πρωί, οπότε και εμφανίστηκαν τα συμπτώματα στον θαλαμηπόλο ο οποίος εξυπηρετούσε τον Τραμπ στην δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που κατά κανόνα βρίσκονταν σε επαφή με τον θαλαμηπόλο βίσκονται σε συνεχή έλεγχο και υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί ότι το τεστ που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος είναι η ταχεία εκδοχή του Abbott Labs test, που δίνει αποτελέσματα 15 περίπου λεπτά.

Το τέστ μέσα στον Λευκό Οίκο

Πάντως, σύμφωνα με το CNN ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβάλει αυστηρές οδηγίες αποστάσεων προστασίας για το προσωπικό και λίγα άτομα μέσα στο κτίριο φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αρκετοί αξιωματούχοι που έλαβαν το τεστ δήλωσαν ότι διεξάγεται συχνά στο κτίριο του Εκτελεστικού Γραφείου του Eisenhower, δίπλα στη Δυτική Πτέρυγα στους χώρους του Λευκού Οίκου. Ένας ιατρικός αξιωματούχος παίρνει δείγμα από τα ρουθούνια των υπαλλήλων και τους ενημερώνει ότι θα ειδοποιηθούν εντός των επόμενων λεπτών εάν είναι θετικό.

Ωστόσο, ένα αρνητικό τεστ και η έλλειψη συμπτωμάτων δεν είναι σίγουρο σημάδι ότι κάποιος δεν μπορεί να διαδώσει τον ιό. Οι γιατροί λένε ότι η περίοδος επώασης για τον κορωνοϊό ποικίλλει. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από 2-14 ημέρες, ενώ η μέση περίοδος επώασης εκτιμάται σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης