Συναγερμός σήμανε στον Καναδά το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην πόλη Φρέντρικτον. 

«Μεταξύ των τεσσάρων νεκρών βρίσκονται δύο αστυνομικοί» ανέφεραν οι Αρχές προσθέτοντας ότι ένας
ύποπτος έχει συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως  ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί γύρω στις 08:20  (τοπική ώρα).

«Φοβερά νέα μας έρχονται από το Φρέντρικτον» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καρδιά μου βρίσκεται με όλους όσοι επλήγησαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σήμερα το πρωί. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» συμπλήρωσε ο Τριντό στο μήνυμά του.

H αστυνομία της πόλης απηύθυνε έκκληση προς τους τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μην ποστάρουν πληροφορίες για το έργο της και το σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν, γιατί οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η περιοχή όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί

Η αστυνομία συμβουλεύει τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειδωμένες τις πόρτες. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να αποφύγουν, για την ώρα, τις τοποθεσίες Brookside, Main και Ring Road.

Οι συνθήκες του επεισοδίου παραμένουν αδιευκρίνιστες ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Χάρτης της περιοχής

Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος διαμένει στην λεωφόρο Όουκλαντ, κοντά στο Βrookside Drive ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι άκουσε μια σειρά κρότων σαν από πυροτεχνήματα. «Με την ταχύτητα που έπεσαν απανωτά πρέπει να ήταν πυροβολισμοί. Ακούστηκε σαν μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ», είπε  στο CBC ο Ρόμπερτ Ντιντιοντάτο και πρόσθεσε: «Οι πόρτες είναι κλειδωμένες κι όλοι είναι μέσα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης