Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ. Αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε χωρίς άδεια συνετρίβη μία περίπου ώρα αργότερα στη θάλασσα.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-15, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, είχαν σηκωθεί για να καταδιώξουν το αεροσκάφος το οποίο είχε κλαπεί από έναν υπάλληλο της εταιρείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις Αρχές ο άνδρας που έκλεψε το αεροσκάφος και έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή 
ήταν 29 ετών με αυτοκτονικές τάσεις.

O σερίφης της κομητείας Πιρς, ο Πολ Πάστορ δήλωσε πως ο «πιλότος» φαίνεται να έδρασε μόνος του και ότι ήταν μηχανικός αεροπλάνων.

Γράφημα του BBC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Η λειτουργία του αεροδρομίου σταμάτησε και οι προσγειώσεις αλλά και οι απογειώσεις ματαιώθηκαν. Μόλις έληξε ο συναγερμός στο αεροδρόμιο τα προβλήματα στις πτήσεις αποκαταστάθηκαν. 

Το αεροσκάφος έπεσε στο Κέτρον, ένα μικρό νησί στο υπάρχουν ελάχιστα σπίτια.

«Το κλεμμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο νησί Κέτρον. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μηχανικός άγνωστης αεροπορικής εταιρείας έκλεψε το αεροσκάφος. Είτε έκανε ελιγμούς είτε επειδή δεν είχε ικανότητα να πιλοτάρει το αεροσκάφος, συνετρίβη στο νησί», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Η Alaska Airlines ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter:

«Επιβεβαιώσαμε ότι το Horizon Air Q400 που απογειώθηκε χωρίς άδεια από το αεροδρόμιο του Σιάτλ συνετρίβη κοντά στο νησί Κέτρον. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ποιος επέβαινε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχαν επιβάτες ούτε μέλη του πληρώματος, πέρα από τον άνθρωπο που χειριζόταν το αεροσκάφος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης