Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στην επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση στο Ναϊρόμπι. Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν το απόγευμα να απομακρύνουν πολλούς ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα γραφεία τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε στην τράπεζα I&M, με μια έκρηξη μεταξύ τριών αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο του πάρκινγκ. Στη συνέχεια, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα στο ξενοδοχείο Dusit D2. Μέχρι στιγμής, οι έξι από τους επτά ορόφους του κτηρίου έχουν ερευνηθεί και εκκενωθεί από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, την ώρα που ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε αυτή τη δήλωση, στο ξενοδοχείο συνεχιζόταν η σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Έντρομοι έτρεχαν να σωθούν τουρίστες και εργαζόμενοι

Ένας άνδρας, καλυμμένος με αίματα, βγήκε από το συγκρότημα ενώ φοιτητές εγκατέλειπαν ένα παρακείμενο κτήριο πανεπιστημίου.

Τέσσερα ασθενοφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα έφθασαν στο σημείο, ενώ εργαζόμενοι που είχαν εγκαταλείψει το συγκρότημα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι υπήρχαν ακόμα συνάδελφοι τους που κρύβονταν κάτω από τα γραφεία τους.

«Μόλις είχα αρχίσει να ακούω πυροβολισμούς και τότε άρχισα να βλέπω κόσμο να τρέχει με τα χέρια ψηλά και κάποιοι να μπαίνουν στην τράπεζα για να κρυφτούν και να σωθούν», δήλωσε μία γυναίκα, που εργάζεται σε τράπεζα κοντά στο ξενοδοχείο και που άκουσε δύο εκρήξεις.

«Δεχόμαστε επίθεση», δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά άλλο πρόσωπο από γραφείο του συγκροτήματος, κλείνοντας στη συνέχεια το τηλέφωνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης