Συναγερμός στη Γαλλία για τον ιό Ζίκα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016, 02:48
Συναγερμός στη Γαλλία για τον ιό Ζίκα
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του ιού Ζίκα που μεταδόθηκε μέσω σεξουαλικής επαφής σε μια γυναίκα, ο σύντροφος της οποίας είχε ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Ο Φρανσουά Μπουρντιγιόν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εποπτείας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας (IVS) διευκρίνισε ότι η γυναίκα αποτελεί το πρώτο κρούσμα του ιού που εντοπίζεται στη χώρα.

«Πρόκειται για γυναίκα που δεν ταξίδεψε. Ο σύντροφός της ήλθε από τη Βραζιλία, για τον λόγο αυτόν εξετάσθηκε» δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας και των δύο εξελίσσεται καλά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι εξετάζονται 14 περιπτώσεις πιθανής μετάδοσης του ιού Zika μέσω σεξουαλικής επαφής, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται έγκυοι.

Η Μαρί-Κλερ Πατί, ειδική για τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω εντόμων στο IVS, δήλωσε στο Reuters ότι η παρούσα επιδημία του ιού Ζίκα φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την υπόθεση της μετάδοσης μέσω της σεξουαλικής επαφής, η οποία είχε θεωρηθεί πιθανή κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της επιδημίας στην Πολυνησία κατά την περίοδο 2013-2014, οπότε ο ιός είχε εντοπισθεί στο σπέρμα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016, 02:48