Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ ενόψει του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, η αυλαία του οποίου θα ανέβει την προσεχή Τετάρτη, είναι πολύ αυστηρά, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον σοβαρό κίνδυνο μιας επίθεσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Καθώς το διάστημα μεταξύ 11ης και 22ας Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη 45.000 άνθρωποι, οι γαλλικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και στο πλαίσιο αυτό 400 πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και εκατοντάδες αστυνομικοί, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς επίσης και μονάδες των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, επισήμανε ο Καζνέβ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις που διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ κινηματογράφου, επισκέφθηκα την πόλη για να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ, είμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή που είναι υψηλότερη από ποτέ» τόνισε ο Καζνέβ.

«Ενάντια σε έναν εχθρό που είναι αποφασισμένος να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση κάθε στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης