Δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, που αναχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο, και τρεις ημέρες μετά τις άκαρπες έρευνες στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό, ένα νέο εύρημα έρχεται στο φως. Κινεζικός δορυφόρος εντόπισε και φωτογράφισε αντικείμενο στις 18 Μαρτίου να επιπλέει στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στον νότιο διάδρομο των ερευνών. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα που είχαν εντοπίσει οι αυστραλιανοί δορυφόροι είχαν εντοπιστεί στις 16 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως αρχικά υπήρξε μια σύγχυση για τις διαστάσεις του αντικειμένου, το οποίο έχει μήκος 22,5 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα. Αρχικά ο πρέσβης της Κίνας στη Μαλαισία ανακοίνωσε στις μαλαισιανές αρχές πως κινεζικός δορυφόρος εντόπισε και φωτογράφισε αντικείμενο μήκους 22 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων να επιπλέει στον νότιο διάδρομο των ερευνών (σ.σ.: οι έρευνες έχουν χωριστεί σε δύο διαδρόμους) στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες, ενώ αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου ειδικά για το συγκεκριμένο εύρημα.

Τελικά, έπειτα από διευκρινιστική ανακοίνωση, γνωστοποιήθηκε πως οι ακριβείς διαστάσεις του ευρήματος είναι 22,5 x 13 μέτρα.

Το αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων που εντόπισε κινεζικός δορυφόρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντικείμενο που φωτογράφισαν οι Κινέζοι

Η διευκρινιστική ανακοίνωση για τις ακριβείς διαστάσεις του ευρήματος

Αυτό είναι το χειρόγραφο σημείωμα που παραδόθηκε στον Μαλαισιανό υπουργό από τον Κινέζο πρέσβη με τις λανθασμένες διαστάσεις

Την Πέμπτη, η αυστραλιανή κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες δύο αντικειμένων μήκους 24 και 5 μέτρων, τα οποία εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου σε έκταση 2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ. Ωστόσο, προς το παρόν η γιγαντιαία επιχείρηση από αέρος και διά θαλάσσης, που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες τρεις ημέρες, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Το αντικείμενο των 24 μ. που φωτογράφισε ο αυστραλιανός δορυφόρος

Το αντικείμενο των 5 μ. που εντόπισε αυστραλιανός δορυφόρος

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ημέρας των ερευνών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε κάτι από τα αντικείμενα που αναζητούνται ή κάποιο άλλο ίχνος του αεροσκάφους. Επισήμανε όμως ότι «όσο υπάρχει ελπίδα θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε».

«Φυσιολογικός ο διάλογος μεταξύ πιλοτηρίου και πύργου ελέγχου»

«Δεν διαπιστώθηκε τίποτα μη φυσιολογικό από το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους πιλότους και στον πύργο ελέγχου» είπε ο υπουργός Μεταφορών αναφορικά με τα τελευταία 54 λεπτά της επικοινωνίας του πιλοτηρίου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Μαλαισίας. Παράλληλα τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα τους διαλόγους», ωστόσο επανέλαβε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διαβεβαιώσει πως «δεν υπάρχει κάτι αφύσικο».

Διαβάστε επίσης Αποκρυπτογραφούν τον διάλογο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014, 11:32

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης