Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο μετά από αναφορές για ύποπτα πακέτα στον σταθμό του μετρό Waterloo, στο αεροδρόμιο του Σίτι, και νωρίτερα στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των βρετανικών ΤΕΕΜ, επρόκειτο για πακέτα με εκρηκτικά, τα οποία εξουδετερώθηκαν. Επρόκειτο συγκεκριμένα για μικρούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τοποθετημένους μέσα σε λευκούς φακέλους Α4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ήταν προγραμματισμένα να εκραγούν όταν άνοιγαν οι φάκελοι, γεγονός που δεν συνέβη στις δύο περιπτώσεις καθώς  κρίθηκαν ως ύποπτα αντικείμενα και ανέλαβαν οι αρχές, εκτός από την περίπτωση του Χίθροου: Εκεί, υπάλληλοι άνοιξαν τον ύποπτο φάκελο με αποτέλεσμα να προκληθεί όχι έκρηξη, αλλά μικρής έκτασης φωτιά.

Οι αρχές μάλιστα δημοσίευσαν τον επίμαχο φάκελο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις έρευνες έχει αναλάβει πλέον η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι εν λόγω περιοχές αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας ξεκίνησε έρευνες αναζητώντας τον αποστολέα των τριών μικρών εκρηκτικών μηχανισμών.

«Η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης