Αίσιο τέλος είχαν οι επαφές του πρωθυπουργού του Ισραήλ με μέλη του Κεντρώου κόμματος, Καντίμα, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Με μια κίνηση η οποία προκάλεσε έκπληξη, ο Benjamin Netanyahu ξεκαθάρισε πως το κόμμα του (Λίκουντ) θα συνεργαστεί με την Αντιπολίτευση, ανακοινώνοντας παράλληλα πως συμφώνησε με τον επικεφαλής της, Shaul Mofaz, για την πραγματοποίηση εκλογών τον Οκτώβριο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τόνισε ότι θα προτείνουν την αντικατάσταση του νόμου που επιτρέπει στους υπερορθόδοξους Εβραίους να εξαιρούνται της στρατιωτικής θητείας, προχωρώντας παράλληλα στη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου.

Το Associated Press μετέδωσε πως ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Shimon Peres, έχει ενημερωθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Πλέον ο Shaul Mofaz θα είναι αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, με τον πρωθυπουργό της ασιατικής χώρας να έχει την υποστήριξη 94 από τους 120 βουλευτές της Κνεσέτ (Κοινοβούλιο).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης