Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε εννέα πρόσωπα τα οποία κατηγορεί ότι ανήκουν ή ότι συνεργάστηκαν με εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση, λόγω των διασυνδέσεών τους με το Kόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και την αδελφή του οργάνωση στη Συρία.

Το PKK, το οποίο μάχεται για την αυτονομία των Κούρδων της Τουρκίας, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.. Ο πόλεμος χαμηλής έντασης στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν, οκτώ είναι από την Ισπανία και ένα από την Τουρκία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ισπανικών αρχών, η οποία συνεχίζεται, έγιναν εξάλλου έρευνες σε 11 σπίτια στη Μαδρίτη, τη Βαλένθια και το Μπιλμπάο, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι συλληφθέντες, σε συνεργασία με κατοίκους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρείχαν την απαραίτητη υποδομή ώστε άνθρωποι να πηγαίνουν για να ενταχθούν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ή την ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης», ανέφερε το υπουργείο, αναφερόμενο σε συριακή κουρδική ένοπλη οργάνωση με την οποία το PKK συνεργάζεται στενά, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνυπολογιζομένων των τελευταίων συλλήψεων, οι ισπανικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 19 άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι ανήκουν στο PKK από το 2013, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης