Στη σύλληψη ενός 68χρονου άνδρα προχώρησε την Τετάρτη η Αστυνομία στην Ιταλία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τον βασικό ύποπτο βομβιστικής επίθεσης μπροστά από ένα τεχνικό λύκειο, στη διάρκεια της οποίας μια 16χρονη μαθήτρια σκοτώθηκε και 10 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Έπειτα από πολύωρη ανάκριση στην πόλη Λέτσε, στο νότιο τμήμα της Ιταλίας, ο άνδρας φέρεται ότι ομολόγησε πως κατασκεύασε και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, μετέδωσαν τα ιταλικά Μ.Μ.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην έρευνα για τη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε μια σημαντική και αποφασιστική εξέλιξη», σημείωσε ο Αντόνιο Μανγκανέλι, επικεφαλής της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι ερεύνησαν την επίθεση, πίστευαν αρχικά ότι για την τοποθέτηση της βόμβας που εξερράγη στις Μαΐου μπροστά σε ένα τεχνικό λύκειο στο Μπρίντιζι (σημαντικό λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ιταλίας), ευθυνόταν κάποια συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος.

Ωστόσο, ο άνδρας, που συνελήφθη, φέρεται να ωθήθηκε σε αυτή την ενέργεια λόγω μιας προσωπικής βεντέτας, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα τις Αρχές ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μ.Μ.Ε., ο ύποπτος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Διαβάστε επίσης:
Ανακρίνουν τον πιθανό δράστη του μακελειού του Μπρίντιζι, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 19:02
Η Εισαγγελία του Μπρίντιζι κάνει λόγο για μεμονωμένο άτομο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, 21:13
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης