Ως κυνηγοί με «θήραμα» έναν Αφροαμερικανό, στον οποίο έχουν φορέσει κέρατα ελαφιού, εμφανίζονται σε φωτογραφία δύο αστυνομικοί στο Σικάγο, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε μεταξύ 1998 και 2003 στο αστυνομικό τμήμα του Χάρισον στο δυτικό Σικάγο, απεικονίζονται οι αστυνομικοί Τζερόμ Φίνιγκαν (αριστερά) και Τίμοθι ΜακΝτέρμοτ (δεξιά) και ένας Αφροαμερικανός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Ο άνδρας είχε συλληφθεί για κατοχή κάνναβης, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, αν και δεν είχαν καταγράψει το γεγονός, σύμφωνα με τη chicago.suntimes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αστυνομικοί έχουν αποπεμφθεί αλλά η φωτογραφία δημοσιοποιηθήκε προ ημερών από το δικαστήριο που εκδικάζει αγωγή ενός από τους δύο εναντίον της απόλυσής του. Οι δύο τους εκείνη την περίοδο υπηρετούσαν στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων (SOS), μονάδα που στη συνέχεια διαλύθηκε εξαιτίας της σωρείας παραβάσεων που είχαν διαπράξει τα μέλη της. Ο Φίνιγκαν, που ήταν ο «εγκέφαλος», είχε αποπεμφθεί εξαιτίας εκείνων των υποθέσεων και τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης 12 ετών.

Η φωτογραφία έπεσε στην αντίληψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγο με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, το 2013. Τότε αποπέμφθηκε από την αστυνομία ο δεύτερος της φωτογραφίας, ο ΜακΝτέρμοτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης