Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στην επιστολή του, ο Ντ. Τουσκ υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εκλογή Μακρόν για την ανάπτυξη της Ευρώπης και τη διατήρηση της ενότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρες κείμενο του συγχαρητήριου μηνύματος του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει ως εξής: «Ο γαλλικός λαός σάς εξέλεξε ως Πρόεδρό του. Είναι χαρά μου σας απευθύνω τα εγκάρδια τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσωπικά, σας εύχομαι κάθε επιτυχία. Η Γαλλία ανέκαθεν διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με εσάς ως Πρόεδρο, είμαι βέβαιος ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επίλυση των κοινών μας προκλήσεων και στη διατήρηση της ενότητάς μας. Η Γαλλία είναι απαραίτητη για την Ευρώπη, όπως η Ευρώπη είναι για τη Γαλλία. Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης