Αστυνομικοί με ειδικές εξαρτύσεις για την αντιμετώπιση ταραχών εφόρμησαν το βράδυ του Σαββάτου εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Μινεάπολη, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν από την περιοχή όπου βρίσκεται αστυνομικό τμήμα, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Μινεσότα, ο Τιμ Γουόλζ, που κατέστησε σαφές ότι ήθελε να αποτρέψει μια ακόμη νύχτα ταραχών, προειδοποίησε νωρίτερα τους διαδηλωτές πως θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με «πολύ επικίνδυνη κατάσταση» εάν παραβίαζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ως τώρα οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, που υποστηρίζονται από μονάδες της Εθνοφρουράς, επεδείκνυαν αυτοσυγκράτηση για να μην επιδεινωθεί περισσότερο το κλίμα, αλλά και επειδή ο αριθμός τους δεν ήταν επαρκής για την αντιμετώπιση του πλήθους των ανθρώπων που διαδήλωναν.

Οι ΗΠΑ συγκλονίζονται αυτή την εβδομάδα από τις κινητοποιήσεις και βίαια επεισόδια μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από  αστυνομικούς. Ο θάνατος του Φλόιντ μετατράπηκε σε σύμβολο της αστυνομικής βαρβαρότητας έναντι της κοινότητας των Αφροαμερικανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης