Δύο αλιευτικά σκάφη, ένα νοτιοκορεατικά και ένα ιαπωνικό, συγκρούστηκαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας σήμερα, περίπου 330 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από ένα νησί την κυριαρχία του οποίου διεκδικούν και οι δύο χώρες, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής της Νότιας Κορέας, η νοτιοκορεατική μηχανότρατα 48 τόνων έχει μισοβυθιστεί μετά τη σύγκρουση με το ιαπωνικό αλιευτικό, η οποία έγινε περί τις 09.38 τοπική ώρα (02.38 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι 13 ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του νοτιοκορεατικού πλοίου διασώθηκαν από παραπλέοντα αλιευτικά, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στο Τόκιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα επιβεβαίωσε ότι έγινε το ατύχημα και διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν θύματα ούτε στο ιαπωνικό σκάφος.

Η σύγκρουση σημειώθηκε σε μια θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού που η Νότια Κορέα ονομάζει Ντοκντό και η Ιαπωνία αποκαλεί Τακεσίμα. Το νησί βρίσκεται περίπου στο μισό της θαλάσσιας οδού ανάμεσα στα δύο κράτη, στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ή Ανατολική Θάλασσα, όπως την αποκαλεί η Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας ήδη έστειλε ένα περιπολικό της κι ένα ελικόπτερο στην περιοχή για να διενεργήσουν έρευνα σχετικά με το ατύχημα και τα αίτιά του.

«Θα ερευνήσουμε το πώς έγινε η σύγκρουση μόλις το σκάφος μας φθάσει στο σημείο» δήλωσε ο αξιωματικός της νοτιοκορεατικής ακτοφυλακής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Φωτογραφία: ΑFP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης