Σίγουρος ο Ομπάμα ότι θα διατηρηθεί η συμμαχία με τη Βρετανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, 10:05
Σίγουρος ο Ομπάμα ότι θα διατηρηθεί η συμμαχία με τη Βρετανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί, τονίζοντας ότι το Brexit εγείρει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Βρετανία και η Ε.Ε. θα συμφωνήσουν για την ομαλή μετάβασή τους σε ένα νέο επίπεδο σχέσεων. Για το ΝΑΤΟ, ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη της συμμαχίας, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Financial Times».

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Στη Βαρσοβία ο Ομπάμα, επόμενος σταθμός του η Ισπανία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, 10:47