Με δάκρυα στα μάτια και έχοντας συνεχώς δίπλα της τη μικρή της κόρη, Τζιάνα η σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ, Ρόξι Ουάσιγκτον, μίλησε με σπαρακτικά λόγια στους δημοσιογράφους για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Η μητέρα της κόρης του αδικοχαμένου Φλόιντ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η μικρή Τζιάνα δεν θα δει ποτέ ξανά τον πατέρα της, ούτε θα τον έχει στο πλευρό της στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω πολλά να πω γιατί δεν μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου, αλλά θέλω όλοι να ξέρετε πως στο τέλος της ημέρας οι αστυνομικοί θα πάνε πίσω στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.

Η Τζιάνα τώρα δεν έχει πατέρα. Δεν θα τη δει να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα τη συνοδέψει στην εκκλησία νύφη. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της, αυτός δεν θα είναι πια εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ρόξι Ουάσιγκτον, προσθέτοντας:

«Είμαι εδώ για το παιδί μου και για τον Τζορτζ, γιατί θέλω δικαιοσύνη γι’ αυτόν. Θέλω δικαιοσύνη γιατί ήταν καλός άνθρωπος. Άσχετα με το τι νομίζει ο καθένας, ήταν καλός άνθρωπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο πρώην ΝΒΑer, Στέφεν Τζάκσον συνόδευσε τη σύντροφο του Φλόιντ στη συνέντευξη Τύπου

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τη Ρόξι Ουάσιγκτον συνόδεψε στην συνέντευξη Τύπου ένας πρώην αστέρας του NBA. Ο λόγος για τον Στέφεν Τζάκσον, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του θύματος.

Ο πρώην NBAer πήρε κι αυτός τον λόγο και, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο βασικός λόγος που έφυγε ο Τζορτζ από το Χιούστον, ήταν για να προσφέρει στο παιδί του περισσότερα.

«Μετακόμισε στην Μινεάπολις για να προσφέρει στην οικογένειά του, για να γίνει καλύτερος πατέρας. Όταν μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι θα φύγει, μου είπε ότι γι’ αυτό το έκανε. Πήγε για να γίνει οδηγός φορτηγών. Είμαστε εδώ γι’ αυτόν. Και είμαι έτοιμος να σταθώ στον αδερφό μου. Να παλέψω γι’ αυτόν», επισήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης