Ο Μπαράκ Ομπάμα και το Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσαν 45 εκατ. δολάρια μέσα στον Φεβρουάριο για την χρηματοδότηση της εκστρατείας για την επανεκλογή του στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η προεκλογική ομάδα του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση κατά 50% εν σχέσει με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τον Ιανουάριο, μολαταύτα υπολείπονται κατά πολύ του ποσού που είχε εξασφαλισθεί προ τεσσάρων ετών. Τον Ιανουάριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 29 εκατ.δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η επιτροπή επανεκλογής του Ομπάμα δηλώνει πως 348.000 άνθρωποι έδωσαν τον οβολό τους στον υποψήφιο, ή στο Δημοκρατικό Κόμμα μέσα στον Φεβρουάριο.

Τα προστιθέμενα 45 εκατ. δολάρια ανεβάζουν στα 180 εκατ. το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει έως σήμερα το κόμμα του Ομπάμα από την έναρξη της εκστρατείας χρηματοδότησης τον Απρίλιο του 2011.

Παρ’ όλα αυτά, τα στοιχεία αυτά είναι πτωτικά σε σχέση με τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει ο Ομπάμα τον Φεβρουάριο του 2008, όταν ακόμη έδινε μάχη σώμα με σώμα με τη Χίλαρι Κλίντον για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματος για την προεδρία: 55 εκατ. δολάρια ήταν το αποτέλεσμα τότε, ενώ συνολικά στην εκστρατεία του 2007-08 ο σημερινός πρόεδρος είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει το αξεπέραστο έκτοτε ποσό των 750 εκατ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, επικρατέστερος για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, το τελευταίο 11μηνο έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει μόλις 75 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 11,5 εκατ. μέσα στον Φεβρουάριο.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης