Σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες που εργάζονται στη Σιγκαπούρη και διαμένουν σε κοιτώνες έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί πολύ περισσότερο μεταξύ τους από όσο φαίνεται στα επίσημα στοιχεία.

Η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει περισσότερα από 58.000 κρούσματα Covid-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με τη μεγάλη τους πλειονότητα να καταγράφονται στους κοιτώνες, όπου ζουν κυρίως χαμηλόμισθοι μετανάστες από τη νότια Ασία, σε συνθήκες συνωστισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι, αν ως την Κυριακή 54.505 εργάτες είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 έπειτα από μοριακά τεστ (PCR) που τους έγιναν, άλλοι 98.289 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε τεστ αντισωμάτων. Τα μοριακά τεστ εντοπίζουν την τρέχουσα μόλυνση, ενώ τα τεστ αντισωμάτων μια προηγούμενη.

Αυτή τη στιγμή, στους κοιτώνες των μεταναστών εργατών, το 47% εξ αυτών φαίνεται ότι έχει μολυνθεί κάποια στιγμή από την Covid-19.

Εκτός των κοιτώνων αυτών, η εξάπλωση του κορωνοϊού στον πληθυσμό της Σιγκαπούρης είναι περίπου 0,25% βάσει των τεστ αντισωμάτων που έγιναν σε 1.600 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κάθε μόλυνση Covid-19 που εντοπιζόταν στους κοιτώνες μέσω των μοριακών τεστ, άλλες 1,8 παρέμεναν χωρίς να εντοπιστούν και βρέθηκαν μόνο αργότερα, μετά τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων.

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη, καθώς πολλοί μετανάστες εργάτες δεν είχαν συμπτώματα και κατά συνέπεια δεν αναζήτησαν θεραπεία» σχολίασε το Υπουργείο Υγείας.

Οι Αρχές αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουν τη διαδικασία ελέγχου των περίπου 65.000 εργατών που διαμένουν σε κοιτώνες και οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σε τεστ αντισωμάτων του κορωνοϊού.

Η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει πολύ λίγα κρούσματα Covid-19 μεταξύ της κοινότητας τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ έχει καταγράψει τους λιγότερους νεκρούς παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, μόλις 29.

Η Σιγκαπούρη έγινε τη Δευτέρα η πρώτη ασιατική χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού και αναμένει να λάβει τις πρώτες δόσεις πριν από το τέλος του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης