Τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα κατασκευής Δικτύων Σιδηροδρομικών Γραμμών Υψηλής Ταχύτητας στην Κίνα, παρουσιάζονται στις εργασίες του Τεχνολογικού Συμποσίου Σιδηροδρόμων Υψηλής Ταχύτητας της Κίνας (HSR) στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τις εργασίες του συμποσίου στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 300 εκπρόσωποι κυβερνητικών οργανισμών, επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κίνας και της Σιγκαπούρης, η Κίνα έχει σημειώσει αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην κατασκευή και λειτουργία σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας. Το πιο πρόσφατο δίκτυο που τέθηκε σε λειτουργία ξεπέρασε τα 24.000 χλμ. κατατάσσοντας την Κίνα πρώτη χώρα στον κόσμο στην κατασκευή παρόμοιων δικτύων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω μίας μεγάλης κλίμακας κατασκευών και λειτουργίας, ο σιδηροδρομικός τομέας της Κίνας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών ανακαλύψεων στην υποδομή, στο σύστημα, στα τρένα υψηλής ταχύτητας, στην ασφάλεια και στην προστασία, οι οποίες συμβάλλουν σε ένα προηγμένο τεχνολογικό σύστημα.

Ειδικότερα, η Κίνα διαθέτει τις τεχνολογίες και το σύστημα διαχείρισης για να κατασκευάσει και να θέσει σε λειτουργία το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Τρένων Υψηλής Ταχύτητας (HSR) υπό διαφορετικές γεωλογικές και κλιματικές συνθήκες, μετά την αντιμετώπιση μίας σειράς δύσκολων προκλήσεων. Το Πεκίνο διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην κατασκευή και λειτουργία Δικτύου Σιδηροδρόμων Υψηλής Ταχύτητας σε τροπικές περιοχές. Πολύτιμη εμπειρία αποτέλεσε η κατασκευή και η λειτουργία ενός τέτοιου δικτύου γύρω από το νησί Χαϊνάν, που βασίζεται σε αυστηρά πρότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την ταχεία ανάπτυξη αυτού του δικτύου οι άνθρωποι στην Κίνα απολαμβάνουν τις ευκολίες που προσφέρει στη ζωή τους και αυτήν την εμπειρία θέλουμε να την μοιραστούμε με την Σιγκαπούρη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) Νινγκ Τσίε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης