Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε για να διαμαρτυρηθεί ένας υπάλληλος φορτοεκφόρτωσης αποσκευών στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές, οι οποίοι του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 20 ημερών.

Ο 66χρονος Τάι Μπουν Κεχ άλλαξε τα καρτελάκια σε περίπου 300 βαλίτσες, με αποτέλεσμα αυτές να καταλήξουν σε άλλους διεθνείς προορισμούς, επειδή ήθελε να διαμαρτυρηθεί -στις αρμόδιες αρχές που αγνοούσαν το αίτημά του – για πρόσληψη προσωπικού στον τομέα του, στο αεροδρόμιο Τσανγκί, ενός από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες, ωστόσο εξήγησε πως το έκανε από απόγνωση και οργή.

Σύμφωνα με τα δικόγραφα, αποσκευές που είχαν ως αρχικό προορισμό πολλά μέρη του κόσμου όπως το Περθ, η Μανίλα, η Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο, τελικά κατέληξαν αλλού.

Οι αποσκευές ανήκαν σε επιβάτες που είχαν ως ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο Τσανγκί και ταξίδευαν με τη Singapore Airlines ή τη θυγατρική της SilkAir.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που ο Τάι έπασχε από καταθλιπτική διαταραχή όταν διέπραξε τα αδικήματα αυτά, οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία η πάθησή του «δεν συνέβαλε σημαντικά στη διάπραξη των αδικημάτων», καθώς εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο των ενεργειών του.

Η εισαγγελέας Τιάμ Σιά Μιν έκρινε ότι η αλλαγή των αποσκευών πιθανόν να προκάλεσε «σοβαρές, ακόμη και μοιραίες, επιπτώσεις», καθώς κάποιοι επιβάτες μπορεί να έμειναν χωρίς τα φάρμακά τους.

Τον περασμένο χρόνο από το Τσανγκί πέρασαν σχεδόν 65,6 εκατομμύρια επιβάτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης