Επέστρεψαν σήμερα πολλά παιδιά στα σχολεία της Σιγκαπούρης μετά την καραντίνα που διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες. Το προσωπικό του σχολείου είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τη θερμοκρασία τους, ενώ καλεί τους μαθητές να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Οι μαθητές φορούν μάσκες και στους χώρους του σχολείου υπάρχουν παντού αντισηπτικά χεριών.

Με έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ασία, η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει ότι θα άρει σταδιακά τους περιορισμούς και ήδη σήμερα ανοίγουν κάποιες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τα κομμωτήρια σκύλων και το ληξιαρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε σήμερα 544 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 35.836, ενώ έχουν καταγραφεί και 24 θάνατοι. Τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ μεταναστών εργατών που ζουν σε κοιτώνες.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε κάποια στιγμή την κανονική μας ζωή. Τα σχολεία λαμβάνουν όλα τα δυνατά μέσα για να αντιμετωπίσουν τον ιό» λέει ο Χαρσά Γιαβαγκάλ, ο οποίος έστειλε τους γιους του, ηλικίας πέντε και 12 ετών και πάλι στο σχολείο.

Μελέτες σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ, σύμφωνα με άλλες μελέτες, τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι λιγότερα σε σχέση με εκείνα των ενηλίκων. Η Σιγκαπούρη δεν διακινδυνεύει πάντως την ασφάλεια των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα γυμνάσιο της Σιγκαπούρης το Reuters παρατήρησε την ακρίβεια της «νέας κανονικότητας» στο πρωινό τελετουργικό.

Μετά το κουδούνι οι μαθητές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο μέσα από την προστατευτική τους μάσκα, την οποία είναι υποχρεωμένοι διά νόμου να χρησιμοποιούν. Ο δάσκαλος έπειτα ζήτησε από όλους τους μαθητές να βάλουν το θερμόμετρο τους στο στόμα τους και πήγαινε από θρανίο σε θρανίο για να ελέγχει τη θερμοκρασία τους. Στη συνέχεια οι μαθητές απολύμαναν τα θερμόμετρά τους με ένα αντισηπτικό μαντιλάκι και πέταξαν τα μαντιλάκια στον κάδο απορριμμάτων.

Τα διαλείμματα δεν θα πραγματοποιούνται και οι μαθητές θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση μεταξύ τους στην τραπεζαρία, είπε ο δάσκαλος στους μαθητές και έπειτα τους ζήτησε να απαντήσουν σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση μέσω των κινητών τους για το πώς αισθάνθηκαν που επέστρεψαν στο σχολείο.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εμφανίστηκαν σε μια οθόνη πίσω από τον καθηγητή: περισσότεροι από τους μισούς μαθητές απάντησαν ότι χαίρονται και το ένα τρίτο από αυτούς ότι «είναι πολύ χαρούμενοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης