Οι αρχές της Σιγκαπούρης αποφάσισαν να ανασταλεί προσωρινά η χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων προληπτικά, καθώς 48 άνθρωποι στους οποίους χορηγήθηκαν στη Νότια Κορέα πέθαναν.

Η Σιγκαπούρη έγινε έτσι μια από τις πρώτες χώρες που ανακοινώνουν την αναστολή της χρήσης των συγκεκριμένων εμβολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως το Σάββατο, οι αρχές στη Σεούλ είχαν καταγράψει 48 θανάτους ανθρώπων που εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης, αλλά επέμειναν ότι θα συνεχίσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς λένε πως δεν έχει διαπιστωθεί σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ των σκευασμάτων αυτών και των θανάτων.

Δεν έχει καταγραφεί ως αυτό το στάδιο κανένας θάνατος στη Σιγκαπούρη ο οποίος να συνδέεται με τον εμβολιασμό εναντίον της γρίπης. Η απόφαση να ανασταλεί η χρήση των SKYCellflu Quadrivalent και VaxigripTetra έχει προληπτικό χαρακτήρα, εξήγησαν αργά χθες Κυριακή το βράδυ το Υπουργείο Υγείας και η Αρχή Επιστημών της Υγείας.

Η Αρχή βρίσκεται σε επαφή με τις νοτιοκορεατικές αρχές, από τις οποίες περιμένει περισσότερες πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνάς τους για να διακριβωθεί εάν οι θάνατοι σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SKYCellflu Quadrivalent παράγεται από τη νοτιοκορεάτικη SK Bioscience και διανέμεται στη Σιγκαπούρη από την AJ Biologics. Το VaxigripTetra παράγεται από τη Sanofi και διανέμεται στη χώρα από τη Sanofi Aventis.

Δύο άλλα εμβόλια τα οποία έχουν διανεμηθεί στη Σιγκαπούρη για την εποχή της γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο την περίοδο 2020/2021 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, διαβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης