Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Σιγκαπούρης και της Κουάλα Λουμπούρ είναι η πιο πολυσύχναστη παγκοσμίως. Περισσότερες από 30.500 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των αεροδρομίων των δύο πόλεων τον προηγούμενο χρόνο.

Κατά μέσο όρο 84 πτήσεις διάρκειας περίπου μίας ώρας συνδέουν καθημερινά τα δύο αεροδρόμια, ενώ υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας μεταξύ Σιγκαπούρης και Κουάλα Λουμπούρ, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Με αυτόν τον τρόπο το ταξίδι θα διαρκεί 90 λεπτά, ενώ μέχρι στιγμής οδικώς χρειάζονται τέσσερις με πέντε ώρες για να διανυθεί η συγκεκριμένη απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ασία βρίσκονται 14 από τις 20 πιο πολυσύχναστες αεροπορικές συνδέσεις παγκοσμίως, επεσήμανε η εταιρεία ανάλυσης αεροπορικών μεταφορών OAG, με έδρα το Λονδίνο.

Εκτός Ασίας, η πιο πολυσύχναστη αεροπορική σύνδεση είναι αυτή μεταξύ του αεροδρομίου ΛαΓκουάρντια της Νέας Υόρκης με το αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο, με 16.956 πτήσεις.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των επιβατών, η πτήση μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊπέι, της πρωτεύουσας της Ταϊβάν, παραμένει πρώτη με 6,5 εκατομμύρια επιβάτες. Δεύτερη έρχεται η σύνδεση μεταξύ της Σιγκαπούρης και της Τζακάρτα με 4,7 εκατομμύρια επιβάτες, και τρίτη αυτή μεταξύ της Σιγκαπούρης και της Κουάλα Λουμπούρ με 4 εκατ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης