Οι προτεραιότητες της λουξεμβουργιανής Προεδρίας και το ζήτημα της εμβάθυνσης της ΟΝΕ συζητήθηκαν την Παρασκευή κατά το άτυπο συμβούλιο των υπουργών της Ε.Ε. για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η κα. Αναγνωστοπούλου επεσήμανε στους ομολόγους της την κοινωνική διάσταση που πρέπει να διατρέχει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και υπογράμμισε ότι η κοινωνική διάσταση πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τα κράτη – μέλη που βρίσκονται σε πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, έκανε αναφορά στο μείζον ζήτημα της μετανάστευσης και της ροής προσφύγων, τονίζοντας την ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη προς τα κράτη – μέλη πρώτης γραμμής, με παράλληλο επιμερισμό ευθυνών.

Σε ό,τι αφορά στην εμβάθυνση της ΟΝΕ (Έκθεση των πέντε προέδρων), η αναπληρώτρια υπουργός τάχθηκε υπέρ της εμβάθυνσης της ΟΝΕ, της ολοκλήρωσης της Τραπεζικής Ένωσης (Banking Union), της προώθησης της καινοτομίας και της καταπολέμησης της ανεργίας, ιδίως μεταξύ των νέων.

Επέμεινε, τέλος, στην ανάγκη αμοιβαιοποίησης του χρέους και αντιμετώπισης του δημοκρατικού ελλείμματος κυρίως στη λειτουργία της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης