Τον θαυμασμό τους προς το πρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν κρύβουν οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού στη νότια Σερβία, οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να αλλάξουν το όνομα του οικισμού προς τιμή του Ρώσου προέδρου.

Γνωστό εδώ και αιώνες στη Σερβία ως Ατζίντσε (Adzince), το μικρό γεωργικό χωριό με τα περίπου 15 σπίτια ζητεί από τις Αρχές της περιοχής να μετονομαστεί σε Πουτίνοβο (Putinovo), προς τιμήν του κ. Πούτιν, σύμφωνα με το Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι του οικισμού, ο οποίος βρίσκεται 250 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου και κοντά στο Κόσοβο, έλαβαν τη σχετική απόφαση σε γενική συνέλευση που διοργάνωσαν στις αρχές του μήνα, εκτιμώντας ότι το προηγούμενο όνομα, τουρκικής προέλευσης, δεν είναι πλέον κατάλληλο.

Αντ’ αυτού, στη μεγάλη τους πλειονότητα, επέλεξαν να τιμήσουν τον «φίλο και σύμμαχο της Σερβίας», όπως τον χαρακτηρίζουν, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αν και το αίτημα αλλαγής ονόματος δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις Αρχές, οι κάτοικοι του χωριού ήδη τοποθέτησαν τις πρώτες πινακίδες με την ονομασία «Putinovo» στην είσοδο του οικισμού, ενώ και το τοπικό κονιάκ φρούτων μετονομάστηκε σε «Putinovka».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης