Περίπου 11.000 κάτοικοι της Σερβίας είναι αποκλεισμένοι λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα. Έξι είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ψύχους και ένας άνθρωπος αγνοείται. «Αυτή τη στιγμή 6500 νοικοκυριά έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή 11.000 άνθρωποι.

Πρόσθετα μηχανήματα θα αποσταλούν στα μέρη που πλήττονται, καθώς αναγγέλλεται συνέχιση των χιονοπτώσεων» ανέφερε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας Πρέντραγκ Μάριτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης σε πολλές περιοχές. Ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από το ψύχος στην περιοχή Λέμπαν, οπότε ο απολογισμός είναι έξι νεκροί» δήλωσε ο κ. Μάριτς.
Ο Σέλιμ Χούκιτς, επικεφαλής του επιτελείου έκτακτων καταστάσεων στη Σιένιτσα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, λόγω των συνεχιζόμενων σφοδρών χιονοπτώσεων απηύθυνε στη σερβική κυβέρνηση και στους γειτονικούς δήμους έκκληση για βοήθεια.

Ο κ. Χούκιτς τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη από χρήματα, καύσιμα και εκχιονιστικά μηχανήματα. Οι θερμοκρασίες διατηρούνται και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη Σερβία.

Στην περιοχή Τσρνι Βρχ το θερμόμετρο δείχνει – 22 βαθμούς Κελσίου, στο όρος Ζλάτιμπορ – 18, στη Σιένιτσα – 16 και στο όρος Κοπαόνικ – 15. Στο Βελιγράδι χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία είναι στους – 6 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα μες τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ψύχος θα επικρατεί και τις επόμενες επτά μέρες, έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης