Σερβία: Στο 50% ο δείκτης θετικότητας της Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 18:15
Σερβία: Στο 50% ο δείκτης θετικότητας της Covid-19

Δραματική αύξηση των ημερήσιων περιστατικών κορωνοϊού καταγράφεται στη Σερβία. Μετά το ρεκόρ της Τρίτης με 19.901 νέα περιστατικά και την Τετάρτη η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 19.063 νέα περιστατικά, ενώ απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου του κορωνοϊού 37 ασθενείς.

Το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο δείκτης θετικότητας έφτασε το 50,42% γεγονός που οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική τάση στην εμφάνιση νέων περιστατικών εξαιτίας της λειτουργίας των σχολείων, τα οποία άνοιξαν στις 24 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση προκείμενου να ανακόψει τη διασπορά της νόσου αποφάσισε τη μείωση στο μισό των μαθητών σε κάθε τμήμα με την εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας όπου, εναλλάξ σε καθημερινή βάση, το 50% των μαθητών θα παρακολουθούν διά ζώσης τα μαθήματα και οι υπόλοιποι διαδικτυακά.

Το αποκορύφωμα του νέου κύματος της επιδημίας αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου όταν, όπως εκτιμάται, θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά η νόσος. Το σύστημα υγείας δέχεται πιέσεις κυρίως στην πρωτοβάθμια φροντίδα όπου τα Covid ιατρεία των κέντρων υγείας κατακλύζονται από άτομα που φέρουν συμπτώματα και προσέρχονται για να εξεταστούν.

Στα νοσοκομεία επίσης αυξήθηκαν οι εισαγωγές, ωστόσο, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, η κατάσταση είναι ακόμη ελεγχόμενη.

Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 3.206 ασθενείς, εκ των οποίων οι 138 είναι διασωληνωμένοι. Από την εκδήλωση της πανδημίας στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 1.598.910 περιστατικά κορωνοϊού και απεβίωσαν 13.377 άτομα από επιπλοκές της νόσου. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται στο 0,84%.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 18:15