Σε ανακοίνωσή του, το  ΥΠΕΞ της Σερβίας ενημερώνει ότι σε μία περιοχή βόρεια του Βελιγραδίου συνελήφθη ο κάτοχος του drone, η πτήση του οποίου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας στάθηκε αφορμή για διπλωματικό επεισόδιο.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Νεμπόισα Στεφάνοβιτς ανάφερε ότι ο κάτοχος του drone συνελήφθη στην περιοχή Πάντσεβο, 24χλμ βόρεια του Βελιγραδίου. Απέφυγε ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του ματς την περασμένη Τρίτη στο γήπεδο της Παρτιζάν, το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι πέταξε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας κρεμασμένη τη «σημαία» της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Όταν έφτασε σε ένα χαμηλό σημείο, ο παίκτης της Σερβίας Στέφαν Μίτροβιτς έπιασε τη «σημαία» και την κατέβασε, ωστόσο αυτή η ενέργεια εξόργισε τους παίκτες της Αλβανίας που όρμησαν κατά πάνω του. Στη συνέχεια ακολούθησε γενική σύρραξη, η οποία οδήγησε τον διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον να διακόψει την αναμέτρηση.

Η Σερβία είχε κατηγορήσει την Αλβανία για «προσχεδιασμένη ενέργεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάσιτς είχε αναφέρει: «Είδαμε μια σημαία με εδάφη από τη Σερβία και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ενέργεια -ξεκάθαρα- προσχεδιασμένη. Πολύ περισσότερο προβληματίζει το γεγονός ότι πίσω από αυτή βρίσκεται και ο αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο οποίος ήταν εδώ ως καλεσμένος. Όλα αυτά δίνουν μεγάλη πολιτική διάσταση στο ζήτημα. Είναι ξεκάθαρα μια προσχεδιασμένη πρόκληση».

Διαβάστε επίσης:
O αγώνας που ξύπνησε το εθνικό μίσος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης