Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία έφτασαν τα 457, μέχρι σήμερα στις 15:00 η ώρα που εκδόθηκε το τελευταίο ανακοινωθέν και είναι 73 περισσότερα απ’ ότι χθες την ίδια ώρα. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς και έτσι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 ανέρχεται σε 7 άτομα.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τις επόμενες 48 ώρες το ενδεχόμενο να απομονώσει τρεις πόλεις στη Σερβία για να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο υπόλοιπο της επικράτειας, ανέφερε η σύμβουλος Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας, Σούζανα Βασίλιεβιτς. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για το Βελιγράδι, το Βάλιεβο και την πόλη Νις όπου εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα. Ο αποκλεισμός αυτών των πόλεων σημαίνει απαγόρευση εισόδου και εξόδου, από και προς τις πόλεις αυτές, εξήγησε η Βασίλιεβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο στρατός ολοκληρώνει τη διαμόρφωση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου σε νοσοκομείο για τους προσβληθέντες από τον Covid-19 που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Στην κεντρική αίθουσα της ΔΕΒ τοποθετήθηκαν 3.000 κλίνες που θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που υπάρξει κορεσμός στα νοσοκομεία. Αναλόγως διαμορφώνονται εκθεσιακοί χώροι στις πόλεις Νις και Νόβισαντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης