Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας εκτέλεσε δημόσια δύο αξιωματούχους με την κατηγορία της ανυπακοής στον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας στη Νότια Κορέα. Οι εκτελέσεις, εάν επιβεβαιωθούν, αποτελούν ακόμη ένα επεισόδιο σε μια σειρά εκκαθαρίσεων στα ανώτατα επίπεδα ηγεσίας της χώρας.

Ειδικότερα, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, η εφημερίδα «JoongAng Ilbo» δημοσίευσε ότι ο πρώην υπουργός Γεωργίας της Βόρειας Κορέας Χουάνγκ Μιν και ο Ρι Γιονγκ Τζιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Παιδείας, εκτελέστηκαν.

Η αναφορά για την εκτέλεση δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ το αρμόδιο υπουργείο της Νότιας Κορέας, που διαχειρίζεται ζητήματα σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιμ ανέλαβε την εξουσία το 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ενώ η άνοδός του στην εξουσία συνοδεύτηκε από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και εκτελέσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Ν. Κορέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης