Ο ιδρυτής της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» James Le Mesurier μπορεί να είχε προσπαθήσει να ξεφύγει από κάποιον προτού πέσει ή τον σπρώξουν και χάσει τη ζωή του, σε μια υπόθεση που αρχικά είχε χαρακτηρισθεί αυτοκτονία.

Τη νέα υπόθεση κάνει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Daily Sabah», η οποία αποκάλυψε έκθεση σύμφωνα με την οποία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι γιατί ο Le Mesurier αυτοκτόνησε από ύψος 7 μέτρων και αφού πρώτα διέσχισε 10 μέτρα με τα πόδια σε μια στέγη. Πιθανή απάντηση είναι ότι έτρεξε μακριά από κάποιον που εισέβαλε στο σπίτι του και προσπάθησε να πηδήξει από οροφή ενός κτηρίου στον δρόμο».

Ο James Le Mesurier βρέθηκε νεκρός στις 11 Νοεμβρίου υπό ύποπτες συνθήκες, αφού έπεσε από ένα διώροφο κτήριο διαμερισμάτων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Υποστηρίχθηκε ότι είχε αυτοκτονήσει πηδώντας από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου, αν και τα πιο πρόσφατα ευρήματα στρέφονται κατά της θεωρίας αυτοκτονίας, καθώς οι συνθήκες του ανεξήγητου θανάτου δείχνουν πιθανή ανθρωποκτονία.

Η έκθεση αναφέρει επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάμερα ασφαλείας δείχνει τις τελευταίες ώρες του Le Mesurier καθώς ψωνίζει. Οι πρώτες φωτογραφίες από τη σκηνή και οι αντιφατικές δηλώσεις της συζύγου του Emma Winberg μπορεί να αλλάξουν την πορεία της έρευνας.  

Η αστυνομία ερευνά τώρα πώς ήταν σε θέση να ξυπνήσει περίπου μισή ώρα αφότου πήρε υπνωτικό χάπι και γιατί άρχισε να στοιβάζει μεγάλο χρηματικό ποσό σε τσάντες μέσα στο σπίτι. Αμέσως μετά το πτώμα του Le Mesurier βρέθηκε.

Παρά τα «ανθρωπιστικά του προσόντα», ο James Le Mesurier ήταν ένας σκοτεινός χαρακτήρας, ο οποίος φέρεται πως ήταν και μυστικός Βρετανός πράκτορας της MI6, όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του.

Πληροφορίες από globalresearch.com

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης