Σε μουσείο μετατρέπεται η έπαυλη του Prince

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 01:54
Σε μουσείο μετατρέπεται η έπαυλη του Prince
Το Paisley Park, η ιδιοκτησία του Prince, θα μετατραπεί σε μουσείο με στόχο να επισκέπτονται οι θαυμαστές του θρυλικού τραγουδιστή έναν χώρο ταυτισμένο με τον καλλιτέχνη που απεβίωσε τον Απρίλιο σε ηλικία 57 ετών.

Σημειώνεται ότι ο φορέας που διαχειρίζεται την περιουσία του ερμηνευτή του τραγουδιού "Purple Rain" θα συνεργαστεί με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Graceland, την οικία του Elvis Presley.

Στο συγκρότημα του Prince, το οποίο εκτείνεται σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα κοντά στη Μινεάπολη (Μινεσότα, βόρειες ΗΠΑ) θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό από την 6η Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν από τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή του σε αυτήν την πόλη και στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί καλλιτέχνες.

Η αδελφή του Prince, ανέφερε ότι ο αστέρας της ποπ μουσικής επιθυμούσε εδώ και καιρό να δοθεί η ευκαιρία στους θαυμαστές του να επισκέπτονται το Paisley Park, όπου διέμενε από το 1987 και άφησε την τελευταία του πνοή την 21η Απριλίου.

«Μονάχα κάποιες εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την σπάνια ευκαιρία να επισκεφθούν την οικία του όταν εκείνος ζούσε» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου διευκρινίζοντας ότι ο αδελφός της «εργαζόταν ενεργά» προκειμένου να καταφέρει να υποδεχθεί τους επισκέπτες του στο ακίνητό του.

«Σύντομα, οι θαυμαστές του από κάθε γωνιά του κόσμου θα μπορούν να επισκεφθούν τον κόσμο του Prince για πρώτη φορά όταν θα ανοίξουμε τις πόρτες αυτού του απίστευτου χώρου» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σχέδιο που κατατέθηκε στην πόλη Τσεϊνχέισεν, οι τουρίστες θα συμμετέχουν σε ξεναγήσεις διάρκειας 70 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα στούντιο ηχογράφησης, την αίθουσα εκδηλώσεων και το NPG Music Club, έναν χώρο που ο Prince κρατούσε μυστικό.

Στο μουσείο θα εκτεθούν χιλιάδες προσωπικά αντικείμενα, ιδίως κοστούμια που επέλεγε για τις εμφανίσεις του στη σκηνή, αλλά και μουσικά όργανα, οχήματα κ.ά.

Όπως ακριβώς συνέβαινε στις εορτές που διοργάνωνε, το μουσείο θα σερβίρει χορτοφαγικά εδέσματα και καθόλου αλκοόλ.

Το εισιτήριο θα στοιχίζει 38,50 δολάρια και για τους VIP επισκέπτες πάνω από 100 δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 01:54