Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, ο Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο υπουργός Άμυνας διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ότι η επικεφαλής του, η Κλαούδια Μπλουμ, διαγνώστηκε επίσης πως έχει προσβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υπουργός (…) συνεχίζει να νοσηλεύεται και του παρέχεται εντατική θεραπεία» ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. Εκπρόσωπος της προεδρίας επιβεβαίωσε ότι η φράση αυτή σημαίνει πως ο κ. Χολμς Τρουχίγιο έχει εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Ο υπουργός παρουσιάζει ιογενή πνευμονία, εξηγείται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, από τον SARS-CoV-2 έχουν προσβληθεί η Πρώτη Κυρία Μαρία Χουλιάνα Ρουίς (τον Νοέμβριο) και η αντιπρόεδρος Μάρτα Λουσία Ραμίρες (τον Οκτώβριο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της χώρας, ο Ιβάν Ντούκε, δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Υποβάλλεται σχεδόν καθημερινά σε τεστ, καθώς έχει υψηλό επίπεδο έκθεσης και πολυάσχολο πρόγραμμα.

Η χώρα των Άνδεων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 1,9 εκατ. κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 48.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης