Το σύνολο του εκλογικού μηχανισμού του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει κινητοποιηθεί στο προάστιο Γουέστερβιλ, της πόλης Κολόμπους, που είναι η πρωτεύουσα του Οχάιο.

Ο μηχανισμός αυτός, κινητοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας 11 ωρών, με στόχο την αποτροπή μιας ενδεχόμενης εκλογικής ήττας για τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και την πολιτική διάσωση για το κόμμα τους, μιας συντηρητικής έδρας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, σχολιάζει το «Politico».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν της αυριανής κρίσιμης εκλογικής διαδικασίας, πληθαίνουν οι ενδείξεις για μία νίκη των Δημοκρατικών. Η προοπτική αυτή, διαφάνηκε τόσο από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όσο κι από τις δηλώσεις αρκετών Ρεπουμπλικάνων, συμπεριλαμβανομένου και του υποψηφίου τους.

Το αναφερόμενο προάστιο ελέγχεται παραδοσιακά από τους Ρεπουμπλικάνους για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, αλλά η κινητοποίηση του εκλογικού μηχανισμού του κόμματος, θεωρείται ενδεικτική για τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με το ενδεχόμενο απώλειας της έδρας στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε μία προεκλογική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να κινητοποιήσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της περιοχής, για την υποψηφιότητα του μετριοπαθούς Τρόϊ Μπέιλντερσον, ενώ αποκάλεσε των 31 ετών υποψήφιο των Δημοκρατικών Ντάνι Ο’ Κόνορ ως «ο μικρός Ντάνι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επισκέφτηκε την περιοχή, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ υποστήριξε τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο μέσω ηχητικού μηνύματος. Ο Μπέιλντερσον έχει επίσης, την ανοιχτή πολιτική υποστήριξη του κυβερνήτη της πολιτείας Τζον Κέισιτς, μέσω μιας τηλεοπτικής διαφήμισης.

Η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, άνοιξε δύο γραφεία στην αναφερόμενη περιοχή, διαθέτοντας το ποσό των 500.000 δολαρίων κι αποστέλλοντας ένα από τα κορυφαία στελέχη της, τον Μπομπ Παντούτσικ, που ήταν υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τραμπ στο Οχάιο, το 2016.

Παράλληλα, οι πολιτικές οργανώσεις υποστήριξης των Ρεπουμπλικάνων, υπό την επιρροή του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν έχουν διαθέσει ποσά μεγαλύτερα των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τηλεοπτικές διαφημίσεις, ξεπερνώντας τα ποσά που έχουν διαθέσει οι Δημοκρατικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης