Η κυβέρνηση των Σκοπίων κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μία ημέρα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 21 ατόμων από ξαφνικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες.

Σπίτια πλημμύρισαν, φθορές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν σε προάστια και στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται και παιδιά», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι «συνεχίζονται οι έρευνες για έξι άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημέρα εθνικού πένθους

Η ΠΓΔΜ, μια μικρή χώρα περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στα Βαλκάνια, κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους.

«Αυτή είναι καταστροφή πρωτόγνωρου μεγέθους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος Νίκολα Τοντόροφ στα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και φορτηγά με πόσιμο νερό έχουν σταλεί στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, όπου παρατηρείται επίσης και διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.


Υποσχέσεις για ευρωπαϊκή βοήθεια

Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, υπεύθυνος για τη διεύρυνση της Ένωσης, έγραψε στο Twitter ότι «η Ε.Ε. είναι σε κατάσταση ετοιμότητας να βοηθήσει την ΠΓΔΜ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης».

Βορειότερα στα Βαλκάνια, στην Κροατία, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε ορισμένους δρόμους, μεταξύ των οποίων και της κεντρικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ με τα νότια παράλια και η οποία χρησιμοποιείται από φορτηγά και λεωφορεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης