O δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματικός της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, στρατηγός Ντέιβιντ Τόμπσον, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία χθες το βράδυ, σύμφωνα με το POLITICO.

Ο στρατηγός έκανε το διαγνωστικό τεστ, αφού είχε εντοπιστεί θετικό ένα μέλος της οικογένειάς του, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έχει αυτοπεριοριστεί και εργάζεται από το σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αναφερόμενης υπηρεσίας έχει αυτοπεριοριστεί εξαιτίας του κορωνοϊού, η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ «παραμένει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και στη διάθεση του έθνους», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, ώστε να καθοριστεί αν και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν ενδεχόμενα εκτεθεί στον κίνδυνο μόλυνσης από τον Covid-19 μέσω του Τόμπσον. Η διαδικασία ιχνηλάτησης έχει αρχίσει από χθες το βράδυ, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Αεροπορίας Μπάρμπαρα Μπάρετ, ο αρχηγός των Διαστημικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στρατηγός Τζον Ρέιμοντ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας των ΗΠΑ, στρατηγός Τσαρλς Μπράουν, είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, κατά το τελευταίο 24ωρο, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται γνωστή τρεις εβδομάδες αφού εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό ο δεύτερος στην ιεραρχία αξιωματικός της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, ναύαρχος Τσαρλς Ρέι, υποχρεώνοντας να αυτοπεριοριστούν σε καραντίνα μέλη του Κοινού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ, αλλά και άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι που είχαν έρθει σε επαφή με τον Ρέι, στη διάρκεια μιας σύσκεψης που έγινε στο πεντάγωνο.

Ο βοηθός διοικητής των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, στρατηγός Γκάρι Τόμας, διαγνώστηκε θετικός δύο ημέρες αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου, ενώ κανένα άλλο μέλος του μεικτού επιτελείου δεν αρρώστησε και όλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους, αφού τέθηκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Πηγή: POLITICO

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης