Δικαστήριο στην Άγκυρα καταδίκασε την Τρίτη τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Today’s Zaman» σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή, διότι έγραψε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το οποίο θεωρήθηκε «προσβλητικό» έναντι του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ευτυχώς, η αξιοσέβαστη μητέρα αυτού του αναξιοπρεπούς άνδρα δεν ζει πλέον για να δει τι γιο μεγάλωσε και μπορεί να γλυτώσει από αυτό το βασανιστήριο» έγραψε πέρυσι ο Μπουλέντ Κενές στο Twitter, χωρίς καν να αναφέρει το όνομα του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απόφασή του, το δικαστήριο, που ζήτησε τη συμβολή ενός ειδικού προκειμένου να καταλήξει σε απόφαση, έκρινε ότι το μήνυμα αυτό ήταν υβριστικό προς τον ισχυρό άνδρα της χώρας, που εκείνη την εποχή ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας, έγραψε η εφημερίδα «Today’s Zaman», η αγγλική έκδοση της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην χώρα, της «Zaman».

Η τουρκική εφημερίδα θεωρείται ότι πρόσκειται στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ερντογάν μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε την κυβέρνησή του στα τέλη του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης