Στη μεγαλύτερη συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που έγινε ποτέ προχώρησαν οι χάκερς της ομάδας «Anonymous» «κατεβάζοντας» 5.000 ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, λίγες ώρες μετά την επιδρομή του FBI και το κλείσιμο της μεγαλύτερης ιστοσελίδας file-sharing “Megaupload.com”.

Πράκτορες του FBI προχώρησαν στη σύλληψη της ιδρυτού της ιστοσελίδας Kim Dotcom ή Kim Schmitz, όπως ήταν το προηγούμενο όνομα της, στη Ν.Ζηλανδία, μαζί με άλλα πέντε στελέχη της εταιρείας της. Η επιχείρηση έγινε με τη συνεργασία των τοπικών Αρχών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος η ομάδα των Anonymous ξεκίνησε μαζική επίθεση σε σειρά κυβερνητικών ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας του υπ.Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αλλά και ιστοσελίδων της μουσικής βιομηχανίας καταφέρνοντας να τις κλείσουν.

Η ομάδα αναφέρει στο λογαριασμό της στο twitter ότι η επίθεση είναι «η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ» και ότι θα συνεχιστεί με στόχο ακόμα και τις ιστοσελίδες του FBI αλλά και του Λευκού Οίκου.

Όπως γράφουν με συνεχή ανανέωση στο Twitter τους, πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους μέχρι τώρα, στοχεύοντας site όπως τα FBI.gov, Copyright.gov, RIAA, MPAA, Warner, Universal, κλπ. Χιλιάδες άτομα συνεργάζονται μαζί τους για το κλείσιμο των sites, με τους αριθμούς αυτών να είναι εξωπραγματικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης