H σύνοδος της «τελευταίας ευκαιρίας» μεταξύ του πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει ως στόχο στην επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μινσκ.

Η σύνοδος ξεκίνησε με μια «κλειστή» συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων ηγετών γνωστοποίησαν Γάλλοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι και αναμένεται να συνεχιστεί με τις διαπραγματεύσεις στις οποίες θα παρίστανται και οι σύμβουλοί τους σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πέτρο Ποροσένκο, χωρίς να χαμογελάσουν σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, αντήλλαξαν μια σύντομη χειραψία, ενώ κοντά τους βρίσκονταν η Άγγελα Μέρκελ κα ο Φρανσουά Ολάντ.

Στις επόμενες ώρες, οι ηγέτες και οι σύμβουλοί τους καλούνται να συμφωνήσουν σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο με στόχο στον τερματισμό των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και 10 μήνες και έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5.300 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης