Έντονες είναι οι αντιδράσεις χωρών της Δυτικής Αφρικής ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης στην Γκάμπια να προχωρήσει σε εκτελέσεις κρατουμένων.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Σενεγάλη είναι ένα ακόμη αφρικανικό κράτος που κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας, Yahya Jammeh, να ματαιώσει τις υπόλοιπες θανατικές ποινές, απειλώντας τον με διπλωματική απομόνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Κυριακή, οι Αρχές στην Γκάμπια εκτέλεσαν με τουφεκισμό εννιά φυλακισμένους, δύο εκ των οποίων κατάγονταν από τη Σενεγάλη.

«Είναι απαράδεκτο και τελείως άθλιο. Μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να άξιζαν να ζουν για πάντα μέσα στη φυλακή, ωστόσο το να τους εκτελέσουν είναι κάτι διαφορετικό, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους», τόνισε κάτοικος στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ.

Η Γκάμπια έχει καταδικαστεί επανειλημμένα από τη διεθνή κοινότητα για το σκληρό και απάνθρωπο ποινικό της σύστημα. Εμπρησμός, προδοσία και εμπόριο ναρκωτικών αποτελούν ορισμένες από τις κατηγορίες που επισύρουν τη θανατική ποινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Εκτελέσεις κρατουμένων στην Γκάμπια, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012, 01:24

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης