Η Ρωσία εισέρχεται σε νέα φάση οικονομικής ανόδου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Διεθνές Φόρουμ, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι το ρωσικό ΑΕΠ εξακολουθεί να καταγράφει αύξηση για τρίτο κατά σειρά τρίμηνο, ενώ τον Απρίλιο η αύξηση ήταν της τάξεως του 1,4%. Παράλληλα αναφέρθηκε στις θετικές μακροοικονομικές τάσεις που παρατηρούνται στην ρωσική οικονομία, τις οποίες επισημαίνουν όπως είπε εμπειρογνώμονες και ξένοι επενδυτές, προσθέτοντας ότι «για τους ίδιους είναι ένα σημαντικό επιχείρημα που τους δίνει την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στην ρωσική αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 οι απευθείας επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ρωσική οικονομία από ξένους επενδυτές ανήλθαν στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι ο δείκτης αυτός είναι ο καλύτερος που είχε καταγραφεί τα τελευταία τρία έτη.

Γενικά, αναφερόμενος στις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σ΄αυτό το διάστημα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στο πρώτο τρίμηνο οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% και πως αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μια κατάσταση που η αύξηση των επενδύσεων υπερβαίνει την αύξηση του ΑΕΠ.

Τα δεδομένα αυτά είπε ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαιώνουν μια ακόμη φορά το ότι «η οικονομία εισέρχεται σε νέα φάση ανάπτυξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος σε όλους τους περιφερειάρχες της Ρωσίας, τους ζήτησε να καταβάλλουν διαρκώς προσπάθειες ώστε να δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την επιχειρηματική δραστηριότητα, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην θεσμική προστασία των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών, των επιχειρήσεων τους και της ιδιοκτησίας τους.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην διεθνή επιχειρηματική συνεργασία και όσον αφορά στην υλοποίηση διαφόρων έργων όπως και σε ζητήματα που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης