Νεαροί καλλιτέχνες έχουν ξεπέρασει το φράγμα του φόβου γυρίζοντας βίντεο που σατιρίζουν τους βάρβαρους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου μέσα από μια σειρά καυστικών βίντεο που κάνουν θραύση στο YouTube σε όλη την Μέση Ανατολή.

Τέσσερις νεαροί πρόσφυγες από το Χαλέπι της Συρίας πιστεύουν ότι το χιούμορ μπορεί να είναι το μόνο αντίδοτο για τις φρικαλεότητες που κάνουν οι τζιχαντιστές στην χώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκαταστάθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα της Συρίας, και γύρισαν βίντεο που γελοιοποιούν τους μαχητές του Χαλιφάτου και τα αποτρόπαια ρεκόρ της ακραίας βίας τους.

Οι ταινίες και τα βίντεο στην ιστοσελίδα τους κοροϊδεύουν τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, που απεικονίζονται σαν αφελείς, υποκριτές, ζηλωτές και βάναυσοι κακοποιοί. Είναι μια επιχείρηση υψηλού κινδύνου.

Οι νεαροί καλλιτέχνες χρειάστηκε να μετακομίσουν και να κρατήσουν τις διευθύνσεις τους μυστικές ακόμα και από τους καλύτερους φίλους τους όταν δέχθηκαν απειλές θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία τους με τίτλο «Ο Πρίγκηπας» δείχνει τον αυτόκλητο ηγέτη της οργάνωσης τζιχαντιστών, χαλίφη Αμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, να πίνει κρασί ακούγοντας ποπ μουσική και ανταλλάσσοντας selfies με κορίτσια στο smartphone του.

Τότε καταφτάνει ένας Μαροκινός τζιχαντιστής λέγοντας ότι ήρθε στη Συρία για να «ελευθερώσει την Ιερουσαλήμ». Ο ηγέτης αλλάζει το κρασί με γάλα, και την ποπ με ισλαμικά άσματα που εξυμνούν τους μάρτυρες. Μετά ο χαλίφης δίνει στον Μαροκινό μια ζώνη αυτοκτονίας και τον στέλνει να πολεμήσει μια μονάδα του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας. Οταν ακούει την έκρηξη, ο Μπαγκντάντι αρχίζει να ξαναπίνει κρασί και να ακούει ποπ.

Η σάτιρα του Χαλιφάτου είναι μια αναπτυσσόμενη τάση στην περιοχή. Τέτοια βίντεο έχουν γίνει δημοφιλή στο διαδίκτυο και σε εκπομπές ψυχαγωγίας στην τηλεόραση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν τηλεοπτικές εκπομπές, κινούμενα σχέδια και σκίτσα που χλευάζουν την υποκρισία της οργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης