Σαρωτική αναμένεται να είναι η νίκη για το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όπως καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra-Steria που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου, La Republique en Marche (LREM), φέρεται να εξασφαλίζει το 29,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 11 Ιουνίου και να προηγείται κατά πολύ των Ρεπουμπλικανών και των συμμάχων τους της Κεντροδεξιάς που εμφανίζονται με 23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή το Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει το 17% του συνόλου, ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Ανυπότακτη Γαλλία 12,5% και οι Σοσιαλιστές 8,5%.

Σημειώνεται πως η ψαλίδα για το LREM έκλεισε από 31% που ήταν την τελευταία φορά που διεξήχθη δημοσκόπηση, πριν από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, στον δεύτερο γύρο το κόμμα του Μακρόν θα λάβει 385 με 415 έδρες στο κοινοβούλιο των 577 εδρών. Παράλληλα, οι Ρεπουμπλικανοί φέρονται να εξασφαλίζουν 105-125 έδρες, οι Σοσιαλιστές 25-35, η Ανυπότακτη Γαλλία 12-22 και το Εθνικό Μέτωπο 5-15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου σε δείγμα 2.103 ψηφοφόρων.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης