Να πέσει άπλετο φως στον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Ζιλ Ζακιέ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε επίθεση στην πόλη Χομς της Συρίας, ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο κοινοβούλιο, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή «επιτρέπει σε καθέναν από εμάς να θυμόμαστε τη δυσκολία του επαγγέλματος του δημοσιογράφου, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και ταυτόχρονα τη σημασία σε καθεστώτα που είναι αυτά που είναι, σε καταστάσεις που είναι αυτές που είναι, να υπάρχουν θαρραλέοι άνδρες για να λένε την αλήθεια για το τι συμβαίνει». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πλήρωσε με τη ζωή του τη δέσμευσή του να είναι μάρτυρας ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών» δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, σημειώνοντας ότι «η Γαλλία θα συνεχίσει να εργάζεται για να σταματήσει η αφόρητη καταστολή της οποίας θύμα είναι κάθε μέρα ο συριακός λαός».

Υπενθυμίζεται πως ο Ζακιέ είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του μέσα σε διάστημα 10 μηνών, οπότε κι έχουν ξεσπάσει η ταραχές στη Συρία.

Διαβάστε επίσης Συρία: Γαλλικής υπηκοότητας ο νεκρός δημοσιογράφος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυστρία: Καταδικάζουν τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου στη Συρία

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης