Κάποιες εξομολογήσεις θα έπρεπε να μένουν για πάντα κρυφές, ωστόσο στην περίπτωση της πρώην υπουργού Υγείας της Γαλλίας κάτι τέτοιο δεν ισχύει, φέρνοντας μάλλον σε αμηχανία τον Νικολά Σαρκοζί…

Ο λόγος είναι ότι η Ροζελίν Μπασελό αποφάσισε να συμπεριλάβει στο βιβλίο της, που δημοσιεύεται αύριο, κάποιες «πιπεράτες» αποκαλύψεις που της έκανε ο Σαρκοζί για την καγκελάριο Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του βιβλίου με τίτλο «A feu et… sang», ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται να έχει πει στην Μπασελό ότι η Μέρκελ λατρεύει το κρασί και προτιμά να παίρνει πρωινό σε μπουφέ, γιατί έτσι έχει τη δυνατότητα να φάει περισσότερο, ενώ ιδιαίτερα σχόλια για την καγκελάριο φαίνεται να έχει κάνει και ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα οποία, όμως, διέψευσε.

«Είναι πολύ συμπαθητική, ξέρεις, η Άνγκελα. Όταν της αρέσει μια ταινία, μου τη στέλνει» ισχυρίζεται η Μπασελό ότι της είπε ο Σαρκοζί.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος φέρεται ότι σχολίασε με σκωπτικό τρόπο και το στιλ της καγκελαρίου: «Η Άνγκελα δεν είναι άσχημη, ξέρεις, αλλά τα ρούχα που φοράει…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί και στις γαστρονομικές προτιμήσεις της, λέγοντας ότι «τρώει ψωμί με βούτυρο και τυρί. Λατρεύει το κρασί και, όταν τελειώνουν οι συνελεύσεις, θα προτιμούσε να πάει να πιει ένα ποτήρι στο μπαρ. Όταν μάλιστα έχουμε συνάντηση, θέλει να παίρνουμε πρωινό στην τραπεζαρία. Και ξέρεις γιατί; Γιατί, όταν το πρωινό σερβίρεται στο δωμάτιο, έχει λιγότερα να φάει, ενώ στην αίθουσα φαγητού υπάρχει ο μπουφές!»…

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης